Schoolkeuze
Volledig scherm
Schoolkeuze © Shutterstock / Delpixel

Arnhemse (13) moet naar vmbo, rechter wijst havo-eis van moeder af

ARNHEM - Een 13-jarig meisje uit Arnhem moet deze zomer toch een vmbo-school uitkiezen. Haar moeder eiste dinsdag in een kort geding dat de basisschool haar dochter alsnog een havo-advies geeft. De rechter gaat daar niet in mee.

24 reacties

 • Fred Schuit

  1 jaar geleden
  Had ik maar zo'n moeder gehad. Met één na hoogste cito-score op mijn schooltje kreeg ik slechts een mavo-advies. Op basis van de toets werd geconcludeerd dat ik een gemiddelde vwo-leerling zou zijn. Ik ben de mavo met tien vingers in de neus afgemaakt; de school daarna ook en de hts was een eitje. Nooit echt geprikkeld geweest en nooit veel huiswerk gemaakt. Uiteindelijk op de universiteit gestrand omdat ik te lui was omdat ik nooit echt hoefde te werken. Ik zou het graag willen overdoen.
 • ab Marle

  1 jaar geleden
  Aangezien het VMBO vooral al op zeer jonge leeftijd kinderen verplicht laat kiezen voor welk economisch gemotiveerd vak (of te wel kanonnen voer voor onze o zo belangrijke economie.) men zal gaan kiezen. Omdat met aanbod van algemene vormende vakken daarom vaak karig is krijg je mensen die wel veel van een vak weten maar geen achtergronden zien omdat vakken als geschiedenis, biologie en vaak Duits niet in het pakket zaten. Zou ik misschien ook voor de Havo willen gaan.
 • ab Marle

  1 jaar geleden
  #GJ Guilik. Als ik u was zou ik toch eens naar Eem maag lever darm specialist gaan. U bent zo vaak misselijk. Kans op algehele verzuring is zeker denkbaar. Doen hoor!!!
 • Lidee Moril

  1 jaar geleden
  Prima besluit! Laat die moeder maar een andere manier zoeken om in de toekomst rijk te worden. Dat doe je zelf en niet via je kind.
 • Robin Schregel

  1 jaar geleden
  Wat doe je je kind aan door dit te eisen van een rechter. Zou me niets verbazen als alle ouders van groep 8, de buurt én sportclub van dit meisje weten dat dit speelt. En met die druk moet ze dan extra omgaan. Succes meid, je moeder bedoelt het goed, maar vind je eigen weg. Dat is al lastig zat in dit leven.