Reconstructie van de eerste neanderthaler van Nederland, met bijnaam Krijn, wordt tentoongesteld in het Rijksmuseum van Oudheden. Aan het gezicht van Krijn is jaren gewerkt door de Arnhemse gebroeders Adrie en Alfons Kennis.
Volledig scherm
PREMIUM
Reconstructie van de eerste neanderthaler van Nederland, met bijnaam Krijn, wordt tentoongesteld in het Rijksmuseum van Oudheden. Aan het gezicht van Krijn is jaren gewerkt door de Arnhemse gebroeders Adrie en Alfons Kennis. © ANP

Arnhemse broers gaven de eerste Neanderthaler een gezicht: ‘Krijn moest een vrolijke, aardige jongen worden’

Arnhem - Nederlands eerste neanderthaler, Krijn genaamd, moest een vrolijke, aardige uitstraling krijgen. Zo’n jongen van naar schatting 18 tot 20 jaar, die je als je hem vandaag de dag op straat zou tegenkomen, zo een hand zou willen geven. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.