Volledig scherm
Een bontgekleurde Airborne Piet als alternatief voor Zwarte Piet in Arnhem? © Mariska Hofman/DG

Arnhemse 'gekleurde piet' Lobke met de dood bedreigd

ARNHEM - De Arnhemse Lobke Wessels (35) heeft via Facebook tientallen haatreacties gekregen op haar oproep om zaterdag als gekleurde piet naar de intocht van Sinterklaas in Arnhem te komen.

Daar zitten behalve beledigingenook doodsbedreigingen tussen. Zo schrijft iemand dat Wessels misschien maar eens moet proberen het wereldrecord 'onder water blijven' te verbreken. Desondanks blijft Wessels kalm.„Dat soort reacties doen mij niet heel veel. Ik word wel verdrietig van hoe mensen met elkaar omgaan. Dit had ik niet verwacht. Misschien ben ik iets te naïef geweest.”

Gesprek
Aangifte wil ze niet doen. Wel gaat ze graag in gesprek met Bram van der Worp, voorzitter van de stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz. Die zei eerder dat mensen die niet tegen bruine pieten kunnen, 'maar thuis moeten blijven'.

Wessels benadrukt dat ze niet tegen de sinterklaastraditie of Zwarte Piet is. "Ik wil het feest voor iedereen leuk houden."

'Eng voor dochter'
Ze is nog steeds van plan met haar 4-jarige dochter als gekleurde piet naar de intocht te gaan. Flyers waarmee ze anderen aanspoort hetzelfde te doen, blijft ze verspreiden. „Eng vind ik het alleen voor mijn dochter. Ik heb overwogen haar mee te nemen naar de intocht in Oosterbeek en daarna alleen naar Arnhem te gaan. Maar als ik dit nu niet doe, laat ik mij intimideren en verandert er niets.”