Volledig scherm
Dieuwertje Luitse toont het door haar gemaakte boek dat op de DDW deel uitmaakt van de expositie In Real Life van ArtEZ. Het geeft de reacties op sociale media weer op een kunstwerk Frank Benson. © René Manders

Arnhemse ontwerpers in beeld bij Dutch Design Week

ARNHEM - Arnhemse ontwerpers doen volop mee aan de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Dankzij de designopleiding van kunstacademie ArtEZ barst Arnhem van de ontwerpers die in trek zijn bij het evenement.

Veel in Arnhem bekende namen presenteren in Eindhoven hun ontwerpen. Floris Schoonderbeek met zijn in de tuin inbouwbare kelder en met zijn 'bostent'. Klaas Kuiken zit bij de DDW op drie plekken. In het Klokgebouw presenteert hij een project met de recycling van glas in Afrika, in het Veemgebouw zijn gietijzeren houtkachels en in het Broeinest twee kasten.

Ook Wouter Groenendijk is present, net als Dick van Hoff, Tijn van Orsouw en Joris de Groot. Roos Meerman presenteert opgeblazen 3D-prints en visualiseert luchtstromen. Rick Tegelaar toont op DDW een bijzondere ventilator.

Goede naam
Dat Arnhem een goede naam heeft in de ontwerperswereld, komt door kunstacademie ArtEZ. Zo goed als alle ontwerpers hebben er hun opleiding gehad.

Exposities
De school zelf doet aan de DDW mee met enkele exposities. De modeafdeling is present, net als de Future Makers (vier pas afgestudeerden Product Designers) en het Network Applied Design. Modeontwerper Johannes Offerhaus maakt deel uit van de expositie Modebelofte 2016. De expositie 'In Real Life' toont het werk van elf in de afgelopen drie jaar afgestudeerde studenten Graphic Design.

Lees meer over het Arnhemse talent in de papieren krant, regio Arnhem van 26/10/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.