Ter illustratie: vrouwen met een hoofddoek.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie: vrouwen met een hoofddoek. © ROBIN UTRECHT

Arnhemse oproep aan moslims: meld discriminatie vaker

ARNHEM - Moslims moeten vaker melding van discriminatie. De gemeenten Arnhem, Enschede en het ministerie van Sociale Zaken zijn een proefproject begonnen om dat te stimuleren. Het idee erachter is dat je pas iets tegen moslimdiscriminatie kan doen als je een beter antwoord hebt op de vraag hoe vaak het voorkomt.

9 reacties

 • Jan den Tien

  1 maand geleden
  Veroorzaken autochtonen meer last tov de allochtonen of is het andersom. Graag ook een getalsmatige vergelijking erbij. Ik denk dat ik het antwoord al weet.
 • j hu

  1 maand geleden
  discriminatie is geen blank fenomeen maar een menselijk. Dat in dit geval expliciet om melding vanuit die bevolkingsgroep wordt gevraagd geeft maar aan dat er geen oog is voor andere culturen die daar absoluut niet voor onder doen.
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  De Nederlandse overheid is moslim vriendelijk. Door de instroom van vluchtelingen vanuit moslimgebieden krijgen we steeds meer moslims, dit is een gegeven. Je ziet het ook andersom - dat Nederlanders en homo's zich onveilig en gediscrimineerd voelen. Ook daar moet een meldpunt voor komen.
 • H. Frerichs

  1 maand geleden
  dit is Nederland maar niet meer voor de Nederlanders
 • patrick wijgman

  1 maand geleden
  Oproep voor autochtonen maak ook vaker melding van agressie en overlast van moslim jongeren...want helaas zijn dat vaak feiten. Echt wat een onzin is dit weer..... Ga eens wat vaker gewoon in gesprek met elkaar, maar ik denk dat dat van beide " kampen" uit niet eens gewenst is helaas.