Volledig scherm
Sheena Williams bij haar studentenkamer in Arnhem. © Rolf Hensel

Arnhemse Playboy-studente poseert steeds vaker naakt

ARNHEM - Studente Sheena Williams (26) uit Arnhem heeft een bijzondere bijbaan.Negen jaar geleden werd ze langzaamaan bij toeval (naakt)model. Nu heeft ze het drukker dan ooit en verblijft ze van 1 tot 6 december in Puerto Rico voor The Caribbean Dream Photo Shoot.

Dat is een groot evenement, waar professionele modellen en fotografen van over de hele wereld samenkomen.

Playboy
Op haar zeventiende deed Williams mee aan een online actie waarbij ze een fotoshoot kon winnen. Voor de lol ging ze door met poseren. Al snel kwam Williams erachter dat ze geld kon vragen, waar ze nu 'goed van kan leven'.

In de zomer van 2013 stond ze bijvoorbeeld in de Playboy. „Ik denk dat expressie mijn belangrijkste kwaliteit is. Daarnaast gaat het om belichting en moet je een goed lichaam hebben. Maar het is niet zo dat ik echt een model ben. Ik ben te klein en ben niet van de slanke maten. Daarom doe ik vooral glamour.”

Opdringerige mannen
Een gevoel van vrijheid maakt haar baan zo mooi, meent ze. Maar er zijn ook schaduwkanten. Zo voelt Williams zich vaak eenzaam wanneer ze alleen in een hotel zit voor een klus en heeft ze geregeld te maken met opdringerige mannen die iets van haar willen.

HAN
Vaak is ze niet meer op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waar ze in het laatste jaar zit van haar opleiding Communication & Multimedia Design. Vrijwel iedere dag heeft ze ergens in het land wel een opdracht.

Lees het volledige interview met Sheena Williams in De Gelderlander van vrijdag 4 november, editie Arnhem, alse-paper te downloaden via krant.gelderlander.nl