Volledig scherm
© Stock.xchng

Arnhemse student met beperking weet weinig over toeslag

ARNHEM - Te weinig Arnhemse studenten met een beperking zijn op de hoogte van de studietoeslag die ze kunnen krijgen.De voorlichting moet beter, stelt het Arnhemse college van burgemeester en wethouders in een reactie op vragen van de ChristenUnie.

Daarom gaat de gemeente praten met hbo- en mbo-instellingen. De extra financiële ondersteuning is voor die doelgroep noodzakelijk, omdat die studenten vaak niet kunnen werken naast hun studie.

Inzicht
In september ontvingen 25 inwoners een toeslag van maximaal 135 euro. Het is niet duidelijk hoeveel inwoners daadwerkelijk aanspraak kunnen maken op de toeslag. Daarvoor is inzicht in het vermogen nodig.

Wijzigingen
Door wijzigingen in de Wajong zijn veel studenten vanaf de zomer van 2015 overgeleverd aan de normale studiefinancieringsregeling. Maar als ze geen vermogen van boven de 5.000 euro hebben, komen ze wel in aanmerking voor een extra studietoeslag.

Gemiddelde
Met een toeslag van 135 euro per maand ligt het bedrag in Arnhem nog wel boven het landelijke gemiddelde van 120 euro. Studenten met een beperking krijgen in Amsterdam of Wageningen maximaal 381 euro. In Haarlem is dit 29,75 euro per maand.