Volledig scherm
© Bert Jansen

Arnhemse taxichauffeurs hopen op meer controles

ARNHEM - Tien van de vijftig taxichauffeurs die zaterdag werden gecontroleerd, werden betrapt op overtredingen, één van hen ontving 3.000 euro aan boetes. Het was de tweede keer dit jaar dat de politie samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) taxi's in het centrum controleerde.

„Het was een soort apk voor taxi's", zegt de Arnhemse chauffeur Karssen.

Controle
De bandenmaat, taximeter en bijvoorbeeld chauffeurspas worden gecontroleerd. Maar ook de juistheid van de boordcomputer wordt gecheckt, waarvan ritprijzen en het aantal rituren zijn af te lezen. Als de software van die computers niet juist is, kan dat al een boete van 1.700 euro opleveren.

Verzoek van taxichauffeurs
De controles werden uitgevoerd op verzoek van verschillende taxichauffeurs. „Het gaat om een groep van zo'n vijf of zes chauffeurs. Zij hebben wel de wettelijke papieren, maar houden zich totaal niet aan de regels", zegt Jammy Sedighi.

Taxiverordering
Sedighi is bestuurslid van Stichting Kwaliteitstaxi Arnhem en is met die stichting in gesprek met de gemeente over de realisatie van een taxiverordening. „Wat ons betreft wordt er iedere week gecontroleerd. Na de eerste keer merkten we dat de schrik er bij sommige jongens ook goed in zat."

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo