Volledig scherm
© ThinkStock

Arriva schrapt bus Tiel-Geldermalsen

TIEL - Bus 43 tussen Tiel en Geldermalsen verdwijnt en zal als lijn 543 alleen nog maar ten behoeve van de sociale werkplaats aan de Poppenbouwing in Geldermalsen rijden. Dat is een van de belangrijkste wijzigingen die vervoerder Arriva door wil voeren in de nieuwe dienstregeling die op 11 december in moet gaan.

Deze lijn 543 zal overigens pas medio 2017 gaan rijden, omdat de werkplaats momenteel vanwege een grote verbouwing gesloten is.

Belbus
Het dorp Wadenoijen moet het voortaan doen met een belbus (lijn 243) die alleen op aanvraag rijdt. De overige trajecten van lijn 43 binnen Tiel en Geldermalsen worden overgenomen door de lijnen 47 en 46. De frequentie blijft daarbij hetzelfde. Lijn 46 uit Culemborg naar Tiel wordt verlengd waarmee reizigers uit onder meer Passewaaij een directe verbinding met het station en Ziekenhuis Rivierenland krijgen.

Niet definitief
Het voorstel voor de nieuwe dienstregeling is nog niet definitief. Arriva legt er momenteel de laatste hand aan, waarna het door Provinciale Staten moet worden vastgesteld. De vervoerder verwacht medio november de dienstregeling bekend te maken.