Volledig scherm
© DG

Auto's in Edese wijk Veldhuizen beklad met hakenkruizen en Jodenster

EDE - In wijk Veldhuizen A in Ede zijn in de nacht van maandag op dinsdag in de buurt van voormalig winkelcentrum De Lindenhorst zeker vier auto's beklad met hakenkruizen en een Jodenster. Ook zijn een bushokje en viaduct beschadigd, meldt een woordvoerder van de politie.

Een bewoner die zijn hond aan het uitlaten was, trof zijn ondergekalkte auto dinsdagochtend aan. De politie is inmiddels ingeschakeld.

Ook in Lichtenvoorde dook een bekladde auto op. De politie meldde echter dat dit voertuig de bewuste nacht ook in Ede heeft gestaan. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Vuurwerk
Buurtbewoners in Ede stellen dat de onrust in op straat de afgelopen weken is toegenomen. Met name de overlast door vuurwerk is al flink; verschillende prullenbakken werden opgeblazen. Het speeltuintje bij de scholen die naast de parkeerplaats liggen waar de bekladde auto stond geparkeerd, is een erkende hangplek.

Afgelopen mei was het zeer onrustig in Veldhuizen. De wijk werd geteisterd door autobranden en rellen met de politie. Donderdag presenteert de gemeente een rapport waarin het jongerenbeleid in de wijk wordt geëvalueerd.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
20:45
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
24'
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
23'
0-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
82'
0-1
FC TwenteTWE
away logo