Een vrouw doet dinsdag boodschappen in Renkum. In de dorpen Renkum, Heelsum, Doorwerth en Oosterbeek (gemeente Renkum) mogen de supermarkten op zondag nu eerder open. Juist om al te veel drukte in de winkel te voorkomen mogen de winkels om zondag al om 8 uur open, zolang de coronamaatregelen van kracht zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw doet dinsdag boodschappen in Renkum. In de dorpen Renkum, Heelsum, Doorwerth en Oosterbeek (gemeente Renkum) mogen de supermarkten op zondag nu eerder open. Juist om al te veel drukte in de winkel te voorkomen mogen de winkels om zondag al om 8 uur open, zolang de coronamaatregelen van kracht zijn. © Rolf Hensel

Avondklok maakt ons creatief: voetbal en koor naar overdag, maar is dat ook verstandig?

Uit eten doen we niet meer ’s avonds, maar overdag. Net als sporten en repeteren met het koor. De avondklok van het kabinet maakt ons creatief. Wat we ’s avonds deden, proppen we nu in de dag. Maar is dat verstandig?  

23 reacties

 • M. v.d. Kaa

  2 jaar geleden
  We hadden al anderhalf jaar kunnen investeren in meer zorgcappaciteit zodat we straks voldoende bedden hebben om iedereen te helpen. Want Corona verdwijnt niet meer. En nee, ik ga inderdaad niet mijn verdere leven vol regeltjes leiden omdat de overheid verzaakt. Nu wederom met de booster prik. Ik leef maar één keer, liever leuk en korter dan opgesloten.
 • Stefan W

  2 jaar geleden
  Volgens mij is sprake van een avondlockdown, niet van een avondklok toch?
 • Carel van ‘t Zand

  2 jaar geleden
  Dit kon je zien aankomen. En iedereen doet er vrolijk aan mee en we zijn er nog trots op ook. Ik zou zeggen: laat alles los en we zien wel waar het schip strandt. Wel of niet vaccineren: iedereen draagt zelf de consequenties. Bij overlijden is dus ook niemand aansprakelijk.
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  Jan volgens mij is het resultaat zo slecht omdat er zoveel eigenwijze figuren rondlopen. Ik bedoel er verder persoonlijk niks mee, maar je vergat het te benoemen.
 • Jan Bergmans

  2 jaar geleden
  Een overheid die alle regels bedenkt EN oplegt, ja dan geef je het signaal af dat de overheid de eigen verantwoording wel overneemt. Nou, succes we zien het resultaat ervan !
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?