Een vrouw doet dinsdag boodschappen in Renkum. In de dorpen Renkum, Heelsum, Doorwerth en Oosterbeek (gemeente Renkum) mogen de supermarkten op zondag nu eerder open. Juist om al te veel drukte in de winkel te voorkomen mogen de winkels om zondag al om 8 uur open, zolang de coronamaatregelen van kracht zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw doet dinsdag boodschappen in Renkum. In de dorpen Renkum, Heelsum, Doorwerth en Oosterbeek (gemeente Renkum) mogen de supermarkten op zondag nu eerder open. Juist om al te veel drukte in de winkel te voorkomen mogen de winkels om zondag al om 8 uur open, zolang de coronamaatregelen van kracht zijn. © Rolf Hensel

Avondklok maakt ons creatief: voetbal en koor naar overdag, maar is dat ook verstandig?

Uit eten doen we niet meer ’s avonds, maar overdag. Net als sporten en repeteren met het koor. De avondklok van het kabinet maakt ons creatief. Wat we ’s avonds deden, proppen we nu in de dag. Maar is dat verstandig?  

23 reacties

 • Mies Bauwvrauw

  1 maand geleden
  We hadden al anderhalf jaar kunnen investeren in meer zorgcappaciteit zodat we straks voldoende bedden hebben om iedereen te helpen. Want Corona verdwijnt niet meer. En nee, ik ga inderdaad niet mijn verdere leven vol regeltjes leiden omdat de overheid verzaakt. Nu wederom met de booster prik. Ik leef maar één keer, liever leuk en korter dan opgesloten.
 • Stefan W

  2 maanden geleden
  Volgens mij is sprake van een avondlockdown, niet van een avondklok toch?
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Dit kon je zien aankomen. En iedereen doet er vrolijk aan mee en we zijn er nog trots op ook. Ik zou zeggen: laat alles los en we zien wel waar het schip strandt. Wel of niet vaccineren: iedereen draagt zelf de consequenties. Bij overlijden is dus ook niemand aansprakelijk.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Jan volgens mij is het resultaat zo slecht omdat er zoveel eigenwijze figuren rondlopen. Ik bedoel er verder persoonlijk niks mee, maar je vergat het te benoemen.
 • Jan Bergmans

  2 maanden geleden
  Een overheid die alle regels bedenkt EN oplegt, ja dan geef je het signaal af dat de overheid de eigen verantwoording wel overneemt. Nou, succes we zien het resultaat ervan !
 1. LIVE | Mbo, hogescholen en universiteiten openen deuren, aantal besmettingen Curaçao verdriedubbeld
  CORONAVIRUS

  LIVE | Mbo, hogescho­len en universi­tei­ten openen deuren, aantal besmettin­gen Curaçao verdriedub­beld

  In het middelbaar beroepsonderwijs en op universiteiten en hogescholen wordt vanaf vandaag weer fysiek onderwijs gegeven. Wel geldt dat er maximaal 75 mensen tegelijkertijd aanwezig mogen zijn in een les- of collegezaal. En het aantal mensen op Curaçao dat besmet is met het coronavirus is binnen twee weken tijd ruim drie keer zo groot geworden. Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.