Volledig scherm
Hester Hoogland van de vogelopvang in Eck en Wiel op de gewraakte kledingontainers met kalkoen Kees, het zwijntje Bea en de hond Skittles. Foto: William Hoogteyling

Avri blijft controles voeren op inzamelen kleding

TIEL - Afvalinzamelaar Avri controleert stichtingen in Rivierenland die zonder vergunning kleding inzamelen.De vogelopvang in Eck en Wiel moet daarmee stoppen en dreigt daardoor 3.500 per jaar mis te lopen.

De gemeente Buren benadrukt dat Avri met controles op kledinginzameling volledig in zijn recht staat. „Dat er gecontroleerd en gehandhaafd wordt volgens de milieuwet, vinden wij goed", zegt de woordvoerder. „Het kan echter niet zo zijn dat het alleen bij de vogelopvang in de gemeente Buren gebeurt. Dat moet dan voor heel Rivierenland gelden. Gelijke monniken, gelijke kappen."

Directievergadering
Aangezien de gemeente Buren aandeelhouder is van de afvalinzamelaar, schuift milieuwethouder Henk de Ronde binnenkort aan in een directievergadering van Avri. Daar gaan Avri en de gemeentede kwestie besprekenrond vergunningen voor het inzamelen van gebruikte kleding door stichtingen als de vogelopvang in Eck en Wiel.

Het overleg verandert echter niets aan de plannen van Avri. De afvalinzamelaar gaat door met controles.