Volledig scherm
Asielzoekers checken in aan de balie van het nieuwe asielzoekerscentrum, terwijl links nog kinderbedjes worden aangevoerd. © DG

Azc in Velp twee maanden eerder dicht

VELP - Het asielzoekerscentrum (azc) in de Broekstraat in Velp gaat mediojanuari 2017 dicht. Dat istwee maanden eerder dan gepland,meldt de gemeente Rheden.

De reden voor de vervroegde sluiting is de afnemende stroom asielzoekers. Die kan altijd weer toenemen, redeneert het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), en om die reden blijft het azc in de voormalige zusterflat in de Broekstraat als reserve achter de hand, in elk geval tot medio maart; de datum waarop het azc zou sluiten.

Tweede azc
Dan heeft Velp nog een tweede azc, aan de Arnhemsestraatweg en ook die locatie houdt het COA als reservecapaciteit achter de hand voor het moment waarop de instroom weer toeneemt, aldus COA-woordvoerster Jeanette Scholten. Dit azc, geschikt voor 204 bewoners, is tot nog toe niet gebruikt.

Het azc in de Broekstraat ging in het voorjaar van 2015 open. Na een grondige verbouwing in maart dit jaar was het geschikt voor 240 vluchtelingen.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
20:45
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
28'
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
27'
1-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
86'
0-1
FC TwenteTWE
away logo