Volledig scherm
Een spandoek met de tekst 'De Babberichseweg trapt op de rem', een actie uit 2014. © De Gelderlander

Babberichseweg in Zevenaar bij 'De gevaarlijkste wegen van Nederland'

ZEVENAAR/BABBERICH - De Babberichseweg tussen Zevenaar en Babberich is dinsdagavond te zien in het SBS-programma 'De gevaarlijkste wegen van Nederland'.Het lijkt eenvoudig: om te zorgen dat automobilisten langzamer gaan rijden, verlaag je als overheid de maximum snelheid.Maar zo werkt het nietop de Babberichseweg tussen Zevenaar en Babberich, is te zien in de uitzending.

80 kilometer
Het programma besteedt vooral aandacht aanhet provinciale wegvak vanaf de rotonde ter hoogte van molen De Hoop tot de rotonde bij het Witte Kruis in Babberich. Daar mag 80 kilometer per uur gereden worden. „Dat begrijpen we niet", zegt Ralph Kleinpenning, een van de aanwonenden die al jaren strijdt voor de verkeersveiligheid op de Babberichseweg.

Gevaarlijkse weg
In 2014 werd de Babberichseweg op basis van een publiekspeiling van de ANWBbestempeld tot de gevaarlijkste weg van Gelderland. Zes ongevallen telde Kleinpenning dit jaar tot dusverre in 'zijn' straat. Een woordvoerster van de provincie Gelderland meldt dat vooralsnog geen maatregelen zijn gepland voor het betreffende deel van de Babberichseweg. „We zijn in een verkennende fase en kijken wat we kunnen doen", zegt zij.