Volledig scherm
© ANP

Baby's die poepen mogelijk minder duur voor Edese ouders

EDE - Is het mogelijk gezinnen met kinderen te compenseren voor de afvalstoffenheffing, omdat ze zoveel luiers en dus restafval gebruiken? Dat is de vraag die donderdag voorligt in de Edese raad. ChristenUnie, CDA en GroenLinks/PE vragen in een motie aan wethouder Leon Meijer dit te onderzoeken.

Raadslid Peter Jansen liet twee weken geleden al weten hier zorgen over te hebben. In de motie wordt ook aandacht gevraagd voor mensen met een chronische ziekte die veel medische hulpmiddelen als incontinentieluiers gebruiken.

Vierde container
Ede wil een vierde container invoeren voor het PMD-afval (plastic, metaal en drinkpakken). Tegelijkertijd wil het Edenaren laten betalen voor het wegbrengen van restafval. De verwachting is dat een meerderheid van de raad hier donderdag mee instemt. De exacte tarieven worden pas volgend jaar vastgesteld.

Eigen verantwoordelijkheid
Volgens Jansen wordt het voor gezinnen met meerdere jonge kinderen lastig om weinig restafval te produceren. Of het voorstel van Jansen het ook haalt is maar de vraag. Verschillende partijen vinden het eigen verantwoordelijkheid. Als je kiest voor een groter gezin, weet je dat er kosten aan verbonden zijn, is hun gedachte.