Volledig scherm
De ingebruikname van de rising step in de Loostraat in Arnhem, begin 2012. Archieffoto DG

Barrière tussen Arnhem en Huissen al maanden stuk

ARNHEM/ HUISSEN - De zogenoemde rising step in de Loostraat bij Manege Ruimzichtin Arnhem-Zuid, die sluipverkeer over de Huissensedijk tussen Huissen en Arnhem moet voorkomen, is al bijna twee maanden defect. Een recente reparatie had onvoldoende effect.

Er is nog een onderdeel nodig, aldus een woordvoerder van de gemeente Arnhem. 'Binnen enkele weken' moet de installatie weer gebruiksklaar zijn, is de hoop.

Bestemmingsverkeer
De Huissensedijk is al bijna 25 jaar alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Omdat die bepaling massaal werd genegeerd, en na een aantal dodelijke ongevallen, plaatste Arnhem op de Huissensedijk een beweegbare paal, zodat de manege bereikbaar bleef.

Vandalen
Die installatie was regelmatig doelwit van vandalen. In 2010 werd de rising step zo grondig vernield dat werd besloten niet meer te gaan repareren. Pas twee jaar later werd de route opnieuw afgesloten, ditmaal met een nieuwe installatie in de Loostraat.

Sluipverkeer
Arnhem verzekert dat sluipverkeer nu geen kans krijgt. Alleen als de manege klanten verwacht, is de blokkade in de Loostraat open. Op andere momenten gaat de barrière omhoog.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo