Volledig scherm
In landerij De Park werd een miniwindmolenpark getest. Foto DG

Basisschoolkinderen in Overbetuwe maken mini-windmolens

ELST -Kinderen van Overbetuwse basisscholen doen mee aan de week van de wind.Ze maken mini-windmolens in de hoop daarmee komende zondag in de prijzen te vallen tijdens de Dag van de Wind, op Landerij De Park in Elst.

De winnaar mag met de hele klas naar museum Nemo in Amsterdam. Publiek mag ook stemmen via de facebookpagina van Landerij De Park. Donderdag lieten ze op de Landerij hun inzending al zien aan een jury. Daar werd ook alvast met een ventilator getest hoe goed de wieken het doen.

Bewustmaking
De week van de wind is een initiatief van stichting NME Overbetuwedie zo haar eerste lustrum viert. Deze stichting wil kinderen bewust maken van natuur, milieu en duurzaamheid. Onder meer doorexcursies leren ze hun omgeving kennen. Doel is dat ze er later goed voor gaan zorgen. De kinderen gaan naar het molenpark in aanbouw in Oosterhout en molen De Vink in Herveld.

Energiemarkt
Onderdeel van de Dag van de Wind is een energiemarkt waar bedrijven en organisaties op het gebied van duurzame energie zich laten zien. Het programma staat op www.landerijdepark.nl.

Meer over het project in de Gelderlander van vrijdag 21 oktober, editie Arnhem, of in de e-paper.