Een leraar geeft uitleg aan de klas op een digitaal schoolbord.
Volledig scherm
PREMIUM
Een leraar geeft uitleg aan de klas op een digitaal schoolbord. © ANP XTRA

Basisschoolleraar tevreden over baan, ondanks laag loon en hoge werkdruk

ARNHEM/WINSSEN - Leraren en schoolleiders op de basisschool genieten van hun werk, al is de werkdruk hoog en het salaris niet om over naar huis te schrijven. Het tekort aan personeel rijst ondertussen de pan uit, blijkt uit het nieuwste onderzoek naar de arbeidsmarkt in het basisonderwijs.

13 reacties

 • nico laaren

  3 maanden geleden
  @marco wegma: misschien moet jij eens een maand meedraaien op de kinderopvang? Jij hebt er verstand van. Blijkt ook uit je opmerkingen of alle klassen 35 leerlingen hebben bijvoorbeeld. Ik ken genoeg leerkrachten en weet hoeveel zij verdienen en hoeveel vrije tijd ze hebben. Ook ken ik mensen die in de kinderopvang werken. Het verschil in inkomen is schandalig, zeker gezien het werk, werktijden, werkdruk. Dus wie is nu degene die niet weet waar hij over praat...
 • Marco Wegma

  3 maanden geleden
  Jo: leraren hoeven niet meer geld ze moeten meer handjes. Als de milieu lobby roept dat er geld moet komen voor de lucht bubbel CO2 weten we niet hoe snel het geld overgemaakt moet worden. Maar als zorg of onderwijs het nodig heeft dan is er spontaan geen geld.
 • Paul van Wijngaarden

  3 maanden geleden
  @wesley zweers ik ga er van uit dat je in alle sectoren hebt gewerkt om zo'n uitspraak te kunnen doen? Verder is werkdruk natuurlijk psychisch. De ene docent zal iets als zwaar ervaren en de ander niet. Ook de hoogte van het salaris is relatief. Ik ben zelf docent op de middelbare school en ik heb de mooiste baan die er is. Ja bij vlagen bijzonder druk, maar meestal goed te doen en ook nog 12 weken vakantie per jaar.
 • Marco Wegma

  3 maanden geleden
  Nico: opvang personeel heeft geen vergaderingen , een minimaal aantal personeel leden op een groep terwijl een leraar voor ene groep van 30 kinderen staat, opvang personeel heeft pauze met de kinderen en eten gezamenlijk, opvang personeel heeft vaste tijden, leraren krijgen gene over uren uitbetaald en opvang personeel wel, opvang personeel heeft bij Corona geen thuis onderwijs hoeven geven enz enz Beetje kort door de bocht allemaal om zo te denken.
 • Jo Heer de

  3 maanden geleden
  Wanneer is de leraar dan wel tevreden!?