Volledig scherm
Mevrouw Elisabeth Mondeel (83) bij de afvalcontainer. © DG

Bejaarde bewoners onderuit bij afvalcontainer

ZEVENAAR - Tenminste drie bejaarde bewoners van appartementengebouw 't Hunneveld in Zevenaar kwamen ten val bij de afvalcontainer naast dit complex.De container werd ruim anderhalf jaar geleden verplaatst. Sindsdien moeten bewoners met hun volle vuilniszakken een stoep op,

Daarna ze op een betonnen rand moeten gaan staan om het afval in de container te deponeren. „Iemand met een rollator of scootmobiel kan hier echt geen gebruik van maken”, zegt Fred Schweertman. Zijn schoonmoeder, inmiddels 80 jaar, kwam in april 2015 ten val nadat ze afval in de 'bak' had gegooid. Daarbij verbrijzelde zij haar schouder.

'Durf niet meer'
Elisabeth Mondeel (83) kampt met evenwichtsstoornissen. "Sinds drie mensen gewond zijn geraakt na een val bij deze container, durf ik het afval eigenlijk niet meer in de bak te gooien. Gelukkig wil de huismeester dit voor ons doen."

Nieuwe container
De bewonerscommissie maakte de kwestie direct na de verplaatsing van de container aanhangig bij woningcorporatie Baston Wonen. Die plaatst in januari 2017 een nieuwe, ondergrondse afvalcontainer bij het appartementencomplex.

Lees het complete verhaal in De Gelderlander, editie Liemers, van vrijdag 11 november, als e-paper te downloaden via krant.gelderlander.nl