De rechtbank Gelderland, locatie Arnhem
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank Gelderland, locatie Arnhem © De Gelderlander

Belastingman beledigt rechtbank Gelderland tot op het bot en hoort boete en voorwaardelijke cel eisen: ‘Crimineel, vies, smerig bolwerk’

ARNHEM – Tegen een gemachtigde in belastingzaken is woensdag 1.000 euro boete en twee weken voorwaardelijke celstraf geëist omdat hij zich in pleitnota’s en e-mails lasterlijk en beledigend zou hebben uitgelaten over de rechtbank Gelderland en twee van haar rechters. Ook zou de 55-jarige man de Hoge Raad hebben beledigd door dit hoogste rechtscollege ‘de grootste gajesclub van het Noordelijk halfrond’ te noemen.

8 reacties

 • Sander Eijsink

  4 maanden geleden
  Normaal En respectvol omgaan met elkaar is erg moeilijk voor sommige mensen in 2022
 • John Bluhmen

  4 maanden geleden
  Vrijheid van meningsuiting toch? En als de rechters een onevenwichtige uitspraak doen die rammelt, dan heb je de poppen aan het dansen...
 • Peter Looyenga

  4 maanden geleden
  Ik vind het wel sterk hoor... dat men ook nog de arrogantie heeft om te doen alsof er niks aan de hand is. Maar als je 240 van de 249 zaken alsnog wint dan lijkt het mij toch ook wel pijnlijk duidelijk dat er iets niet helemaal klopt. Soms verlang ik naar het Amerikaanse rechtssysteem waar rechters worden gekozen in plaats van benoemd. Ofwel: ook de consequenties van slecht werk uiteindelijk moeten ervaren.
 • Peter Schuurstra

  4 maanden geleden
  De Wappies vinden het weer geweldig. Een instituut tot op het bot beledigen zonder inhoudelijk argumenten. Welkom in 2022 waarin elke vorm van fatsoen lijkt te ontbreken.
 • Harrie Derks

  4 maanden geleden
  Woordkeuze is niet handig maar inhoudelijk juist