Hoe de nieuwbouwwijk Lentelijn er uit komt te zien
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe de nieuwbouwwijk Lentelijn er uit komt te zien © Waalsprong

Belegger kaapt 37 nieuwbouwwoningen voor de neus van starters weg: ‘Onvoorstelbaar’

NIJMEGEN - Een aanzienlijk deel van de huizen van nieuwbouwproject Lentelijn in Nijmegen-Noord is vóór openbare verkoop al aan een belegger verkocht. Schandalig in deze tijd van woningnood, klinkt het in de Nijmeegse politiek. 

122 reacties

 • Antoinette De de Jong

  1 jaar geleden
  Gemeente Nijmegen wat zijn jullie verkeerd bezig! Deze huizen worden straks verhuurd voor 1000-1200 euro per maand. Nieuwbouw projecten moeten gaan naar de mensen die daar recht op hebben maar de politiek is alleen bezig 🏖️🥰met het binnenhalen van geld en laat de burger stikken. Als we niet meer op de gemeenteraad kunnen rekenen waarom zitten jullie dan daar nog?
 • John Bluhmen

  2 jaar geleden
  En worden ze bij de oplevering nog een keer af wat doorverkocht?!
 • Peter Galen

  2 jaar geleden
  Schaam je belegers
 • Jan Duin

  2 jaar geleden
  Jan met de pet is slaaf geworden van het kapitaal. Woningschaarste oplossen krijgt geen prioriteit omdat een groep beleggers, gemeenten, woningcorporaties en andere onroerend goed beleggers belang hebben bij de hoge marktwaarde en huurprijzen. Al het beleid is gericht op handhaving of verdere verhoging van de onroerend goed prijzen. De vrijstelling van schenkbelasting over € 105.302 bij koop huis is hier een mooi voorbeeld van. Kom je uit een rijk nest dan kun je hierdoor meer betalen.
 • bart verplak

  2 jaar geleden
  Privatisering. Marktwerking. Ellende.