Archieffoto. De paardenmarkt in Bemmel trekt ook jonge bezoekers.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto. De paardenmarkt in Bemmel trekt ook jonge bezoekers. © Gerard Verschooten

Bemmelse paardenmarkt gaat door ondanks kritiek: ‘Met deze temperaturen mag je niet met dieren slepen’

BEMMEL - Ondanks kritiek gaat de Bemmelse paarden- en ponymarkt maandag door. De Partij voor de Dieren in buurgemeente Nijmegen vindt dat het evenement waarop enkele honderden paarden worden verhandeld vanwege de hitte moet worden afgelast. 

48 reacties

 • Peter Van Brakel

  2 maanden geleden
  Paarden lopen los in natuur gebieden. Staan in de wij. Daar waar schuilstallen staan zie je zelden tot nooit er een paard in staan. Ponymarkt moet ook gewoon door kunnen gaan. Deze temperature hebben we niet voor het eerst. Waar wel op moet worden toegezien is dater voldoende water is en de paarden niet uren in de hitte achter in een vrachtwagen hoeven te staan. En laat de partij voor de dieren zich zelf aub opheffen. Ze slaan finaal door.
 • Wilma van Well

  2 maanden geleden
  @John Bluhmen: Dan begrijpt u de laatste zin van mij niet. Dat was vroeger inderdaad. Tegenwoordig is men over het algemeen wat meer begaan met dierenwelzijn, en zijn er regels en wetten .
 • John Bluhmen

  2 maanden geleden
  @van Well. Ik hielp vroeger (zomer 1957) de melkboer en de schillenboer. Was vakantiewerk. Toen waren de temperaturen ook extreem. Wel graag inhoudelijk commentaar ipv losse kreten…
 • Wilma van Well

  2 maanden geleden
  @John Bluhmen; Niet bij hoge temperatuur! En wat ze vroeger deden staat daar los van..
 • John Bluhmen

  2 maanden geleden
  In de tijd dat alles met 1PK werd vervoerd of gevochten, was het geen enkel probleem. Paarden hebben een uitstekend warmteafvoer systeem.