Volledig scherm
© Thinkstock

Berg boetes voor scooterrijder uit Nijmegen

NIJMEGEN - Een 16-jarige Nijmegenaar, die maandagmorgen op een scooter met gestolen kentekenplaten rondreed, heeft verschillende boetes gekregen.

De Nijmegenaar reed door de Horstacker toen hij werd gesnapt door een agent, die hem een stopteken gaf. De scooterrijder ging er echter vandoor en werd na een korte achtervolging klemgereden. Vervolgens werd hij aangehouden. De kentekenplaten van de scooter bleken eerder in Nijmegen te zijn gestolen. De verdachte had geen rijbewijs.

Hij kreeg een boete voor rijden met een vals kenteken, het rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken. De politie heeft de zaak verder in onderzoek. Dat kan leiden tot een volgende reeks boetes.

Tijdens #motorsurveillance zag collega 16jarige #verdachte rijden op deze #scooter. Bij #stopteken wilde verdachte niet stoppen. Na korte #achtervolging verdachte moedwillig laten stoppen door hem klem te rijden mede om het overige verkeer niet verder in gevaar te brengen . Scooter bleek een #125cc #motorscooter te zijn en mogelijk van #diefstal afkomstig. De #kentekenplaten bleken eerder in #Nijmegen #gestolen te zijn. Verdachte had geen #rijbewijs #aangehouden terzake oa #Heling. Verdachte krijgt verder meerdere #bonnen voor rijden met #valsekentekenplaten #rijdenzonderrijbewijs #negerenstopteken zaak verder in onderzoek bij de #recherche #politiemotor #politiebusje #piaggio #024 #lindenholt #instapolitie #instacops #nijmegen #horstacker #bmw #1200rt Een foto die is geplaatst door Politie Nijmegen Zuid (@politienijmegenzuid) op 25 Okt 2016 om 12:01 PDT