Volledig scherm
© Metropolico

Beschonken Westervoorter mag maand niet met auto Duitsland in

BOCHOLT/ WESTERVOORT - Een 22-jarige man uit Westervoort moet een boete van minstens 500 euro betalen, krijgt twee strafpunten op zijn rijbewijs en mag een maand niet rijden in Duitsland. Dat komt doordat de Westervoorter, een beginnend bestuurder, bij een blaastest bij de oosterburen 0,41 promille blies.

Een beginnend bestuurder mag in Duitsland geen druppel alcohol hebben gedronken. In Nederland ligt de norm voor iemand die net zijn rijbewijs heeft op 0,2 promille en voor een ervaren bestuurder op 0,5.

Gevaarlijk
De 22-jarige was in de nacht van zaterdag op zondag tegen 02.25 uur met zijn auto op de vluchtstrook van de Westfalenstrasse in Bocholt gestrand vanwege een lege tank. Duitse agenten zagen de auto, vonden dat gevaarlijk en hebben het voertuig laten afvoeren. Langs de weg zagen zij twee personen lopen, onder wie de Westervoorter, die zich kenbaar maakte als bestuurder.

Vervoer
Bij de ademanalyse werd duidelijk dat hij gedronken had en kreeg hij de reeks straffen aan zijn broek. De Westervoorter heeft alternatief vervoer naar huis moeten regelen.