Volledig scherm
Bij Hans Saris loopt de gevluchte Syriër Saïs stage. Naar zijn voorbeeld wil de Stichting 4WD meer vluchtelingen of armlastige Nederlanders helpen. © Rolf Hensel

Betuwse Bosniëhelpers slaan vleugels lokaal uit

VALBURG/ ANDELST - De stichting 4WD Supporting Bosnia – waarvoor Valburger Hans Saris de basis heeft gelegd – gaat uitbreiden en zich ook richten op hulpverlening in de Betuwe. De stichting gaat al zestien jaar met veel hulpgoederen eens per jaar in konvooi naar Bosnië. Voor de opslag van goederen werd de loods in Oosterhout te klein.

Daarom verkast de stichting voor opslag en sortering van hulpgoederen naar twee loodsen op bedrijventerrein De Schalm in Andelst. De ruimte wordt zo twee keer groter.

Maar de stichting wil op die nieuwe locatie ook Nederlanders én statushoudende vluchtelingen die hulp nodig hebben van dienst zijn. Daarvoor wordt een soort kleine opleidingsruimte ingericht, om mensen op het gebied van logistiek, koken of kledingreparatie.

Lees een uitgebreid verhaal hierover in De Gelderlander, editie Betuwe, van dinsdag 25 oktober, als e-paper verkrijgbaar via krant.gelderlander.nl