Volledig scherm
© Foto archief Erna Lammers

Bewoners Nijmeegse wijk Gildekamp zijn overlast beu

NIJMEGEN - Bewoners van de Nijmeegse wijk De Gildekamp willen dat de jongerenhangplek naast de basisscholen in hun buurt verdwijnt.

Heft de gemeente de jongerenontmoetingsplaats (jop) niet op, dan moet er op zijn minst een verbod komen op 's avonds na tien uur, vinden de bewoners. Ze beklagen zich over nachtelijk geschreeuw, vernielingen, eieren tegen de ramen en een speeltuin bezaaid met wietzakjes, en zijn dat allemaal beu.

Bijeenkomst
Hun eis komt vrijdagmiddag aan de orde tijdens een buurtbijeenkomst. Die houdt de gemeente om de klachten te horen en met de bewoners in gesprek te gaan. De jongeren verzamelen zich 's avonds bij de jop naast de basisscholen Kampus, de Windroos en de Luithorst aan de 60ste straat.

Oplossingen
Verder gaan medewerkers van de afdeling wijkbeheer van de gemeente ook de wijk in. Ook jongeren zijn daarbij welkom, aldus een woordvoerder. „Tijdens deze buurtschouw worden de suggesties en oplossingen die bewoners hebben, bekeken en besproken. We streven ernaar de overlast te verminderen."

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
20:45
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
20'
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
19'
0-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
77'
0-1
FC TwenteTWE
away logo