Volledig scherm
De vrachtwagens werden omgeleid. Foto: Theo Peeters

Bewonersactie tegen vrachtwageninvasie in Milsbeek (video)

MILSBEEK - Bewoners van de Zwarteweg in Milsbeek hebben woensdagmorgenvanaf09.00 uur hun straat een uur langgeblokkeerd voor zwaar verkeer. Hiermee demonstreerden ze tegen het grote aantalvrachtwagens van ontzander Teunesen dat door hun straat rijdt.

Het verkeer werdvia een andere weg omgeleid naar de Rijksweg. De bewoners klagen al jaren over overlast van de vrachtwagens van nabijgelegen ontzander Teunesen. „Er rijden zeventot twaalfvrachtwagens per kwartier door de straat. We trillen ons bed uit en er is geluidsoverlast”, aldus de bewoners.

Rondweg
Om een einde aan de overlast te maken zou er een rondweg aangelegd worden. Teunesen zou de kosten betalen. De gemeente is daar echter op terug gekomen omdat een nieuw aangetreden coalitie niet voor een 'bypass door het buitengebied' voelt.

Actie
De bewoners voelen zich in de steek gelaten. „Dit is een eerste, nog vriendelijke, actie”, voorspellenze. Een gang naar de Raad van State leidde tot niks. Die oordeelde dat de gemeente procedureel correct gehandeld heeft.

Verkiezingen
„Mag zijn, maar de gemeente is hoe je het wendt of keert afspraken niet nagekomen”, aldus de bewoners. Die bezinnen zich nuop twee scenario's; of de verkiezingen in 2018 afwachten (en hopen op een ander college) of de gang naar derechter maken.

Elk kwartier trekken er zeven tot twaalf vrachtauto's over de Zwarteweg in Milsbeek. Omwonenden zijn het zat.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
RUST
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo