Pieter Omtzigt tijdens de beëdiging als lid van de Tweede Kamer, eind maart.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Omtzigt tijdens de beëdiging als lid van de Tweede Kamer, eind maart. © ANP

Bij Gelderse en Brabantse CDA-prominenten klinkt niet alleen maar lof voor Omtzigt: ‘Hij was een einzelgänger’

De beslissing van Pieter Omtzigt om het CDA na 17 jaar Kamerlidmaatschap te verlaten is onder CDA-prominenten in Gelderland en Brabant hard aangekomen. Zij waarderen het eigenzinnige Kamerlid zonder uitzondering. Maar: ze zijn ook kritisch op de rol die Omtzigt zélf heeft gespeeld in de crisis waarin de partij is beland.

43 reacties

 • J.M. Horst

  2 maanden geleden
  Een einzelganger, ik kan me er iets bij voorstellen. Maar misschien zitten kiezers meer te wachten op dit type van volksvertegenwoordigers, dan van een fractie met allemaal mensen die het roerend met elkaar eens beweren re zijn. Dan valt des te vaker op dat politici komen met vage verhalen of halve waarheden omdat ze niet staan achter wat ze verkondigen.
 • Tinus Timmerman

  2 maanden geleden
  Als ik CDA'er was zou ik nu zwijgen. De reactie van Klaartje van Dillen-Koorn spreekt voor zich; "Maar: de discussie die nu gaande is, doet geen recht aan het harde werk van honderden CDA’ers op landelijk en lokaal niveau en is schadelijk voor de partij.” Juist ja, de kop in het zand steken en net doen of er niks gebeurd is. Schadelijk voor de partij! Bij zo'n grote misstand als die o.a. Pieter blootlegde zou juist het hele CDA achter Pieter moeten gaan staan. Hun reactie nu is schadelijk!
 • Chris Toorop

  2 maanden geleden
  @Henk, jij vult wel voor Omzigt in, wat hij mogelijk gedaan heeft, dus waar hebben we het over? Die kosten waar jij het over hebt, zal wel meevallen tov een andere CDA-lid, die miljoenen van de burger heeft "gekregen". Misschien werkte Omzigt al langer aan die memo. Was immers bedoelt voor de commissie, misschien hebben ze het hem wel gevraagd. Nog geen bewijs dat hij gelekt heeft, want om nu te zeggen, dat hij hiermee geholpen is.
 • John Fender

  2 maanden geleden
  @Ronald Migo, Jezus was ook een einzelgänger. Is dat niet het boegbeeld van uw partij?
 • Anneke Dijk

  2 maanden geleden
  Het CDA wilde geen onderzoek naar de invloed van de NWO in ons land, dat was de druppel voor Omtzigt en hij zag zijn kans schoon om alleen verder te gaan. En dat kan best nog eens een hele wijze beslissing zijn waar een grote partij uit kan voortvloeien.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”