Volledig scherm
© Thinkstock

Bijna 550.000 euro aan onterechte uitkeringen in Arnhem

ARNHEM - De gemeente Arnhem is voor bijna 546.000 euro benadeeld door mensen die frauderen met hun uitkering. In bijna de helft van het aantal gevallen dat de afdeling Handhaving heeft onderzocht, bleek dat Arnhemmers ten onrechte een uitkering kregen.

Het gaat over mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering die zwart bijklussen.

Onderzoek
In 2015 heeft de afdeling in Arnhem 344 onderzoeken uitgevoerd. En bij 205 aanvragen voor een uitkering heeft de afdeling Werk en Inkomen samenwerking gezocht met Handhaving. Dat leidde tot het niet toekennen van 78 aanvragen.

Binnen het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning en jeugd wordt nu bekeken welke mogelijke signalen van onrechtmatigheden er zijn.

Omvang
Er zijn nog geen cijfers van de omvang van fraudegevallen bekend. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van de VVD-fractie. Volgens het college is er in vergelijking met voorgaande jaren sprake van een redelijke constant beeld.

Lees meer over de fraude in de papieren krant, regio Arnhem van 14/11/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.