Volledig scherm
Foto: ANP

Bijna helft varkenshouders Bronckhorst denkt aan stoppen

HENGELO - Van de 31 varkenshouders in de gemeente Bronckhorst die met een agrarische coach hebben willen praten over hun bedrijf, geeft bijna de helft aan op termijn te willen stoppen.Dat staat in het rapport waarin de gesprekken tussen varkenshouders en coaches worden geëvalueerd.

De gemeente Bronckhorst bood varkenshouders aan hun ervaringen te delen met zogenaamde coaches die thuis zijn in de agrarische sector. Aanleiding voor de gesprekken was een onderzoek van een gemeente in Twente waarin bleek dat onder de varkenshouders vaak sprake is van 'stil leed'.

Ook werd de gemeente gestimuleerd wat te doen nadat in april honderden varkens een hongerdood stierven op een boerderij in Ruurlo.

Stoppen
Van de 64 aangeschreven varkenshouders stonden er 31 open voor een gesprek. „Veertien mensen gaven aan te willen stoppen met het bedrijf", zegt Paul Seesing, wethouder in Bronckhorst. „Maar in veel gevallen gaat het om familiebedrijven. Dan is stoppen niet niks."

Lees meer over de gesprekken met de coach in de papieren krant, regio Achterhoek van 28/10/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo