Volledig scherm
Bij Dudok werd vrijdagmorgen met het hijsen van de speciale vlag het startsein gegeven van Winter Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Binnenstad Arnhem krijgt 'groene' winteruitstraling

ARNHEM - De binnenstad van Arnhem hult zich binnenkort in 'groene' wintersferen. Het jaarlijkse evenement Winter Arnhem staat van 10 december tot en met 15 januari volledig in het teken van natuurgebied De Veluwe. In tegenstelling tot vorig jaar, toen Winter Arnhem zich vooral afspeelde op het Arnhemse Gele Rijdersplein, worden de festiviteiten dit keer over het centrum verspreid.

Het doel is overal in de stad een 'winterbeleving' te creëren, meldt organisatielid Hans Verweij.

Kerst
Naast de traditionele kerstverlichting komen er vijf 'groene oases' bij het Stationsplein, cultureel centrum Rozet, de 7straatjes, de Jonas Daniël Meijerplaats en het Brouwersplein. Het is de bedoeling dat bezoekers van de binnenstad via Veluwse planten en bomen naar de verschillende locaties worden geleid.

Boomstambanken
Bij de groene oases, aangekleed met onder meer winterbloeiers en boomstambanken, vinden diverse culturele activiteiten plaats. Zo zijn er theateracts, muziekoptredens en wordt er midwinterhoorn geblazen.

Kerstmarkt
Verder staat op 17 december 'de grootste kerstmarkt van het Oosten' weer op het programma. Ongeveer tweehonderd Arnhemse ondernemers verkopen daarbij lokale (kerst)producten. Ook wordt er opnieuw een schaatsbaan gebouwd, vertelt Verweij. Waar die precies verrijst, is nog niet bekend.