Volledig scherm
De rugbyers van Black Bulls (zwart-rode shirts) in hun eerste oefenwedstrijd. © Ed van Alem

Black Bulls introduceert rugby in Overloon

OVERLOON/ STEVENSBEEK - Het Land van Cuijk wordt een rugbyclub rijker. Een groep enthousiastelingen onder leidingFrank Volleberg is in vergevorderd stadium met de oprichting van Black Bulls, een rugbyvereniging met als vestigingsplaats Overloon. De eerste (oefen)wedstrijd heeft declub overigens afgelopen vrijdag al gespeeld.

De datum van dit eerste duel was een bijzondere. De primeur van de Black Bulls was precies 72 jaar na de Slag om Overloon.

De nieuwe rugbyvereniging isop nóg een manier verbonden met het verleden van het Brabantse dorp. De naam van de club is afgeleid van The Black Bull, de elfde gepantserde divisie van de Engelsen die samen met de Amerikanen Overloon hebben bevrijd.

Oefenwedstrijden
Black Bulls, de enige rugbyvereniging binnen de driehoek Uden, Nijmegen en Venlo,komt dit seizoen nog niet uit in competitieverband. De club zal wel meerdere oefenwedstrijden spelen. Verder is Black Bulls al bezig aan de tweede serie van tien testtrainingen.

In het voorjaar waren de sessies in Holthees, nu zijn de trainingen elke woensdagavond bij voetbalvereniging SVS in Stevensbeek.

Leesmeer over de nieuwe rugbyclub in de Gelderlander (editie Maasland) of in onze e-paper van woensdag 19oktober.

Meetrainen
Interesse om een keer mee te trainen met Black Bulls?Mail dan naar probeerrugbynu@gmail.com.