Vuurwerk boven Nijmegen tijdens de laatste jaarwisseling.
Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwerk boven Nijmegen tijdens de laatste jaarwisseling. © ANP

Boa’s delen amper boetes uit om vuurwerk: ‘Is verbod zinvol als je niet kunt handhaven?’

Voor het illegaal afsteken van vuurwerk zijn nauwelijks bekeuringen uitgeschreven. Dat blijkt uit een rondgang van De Gelderlander langs gemeenten. Boa’s hielden hun bonnenboekje in bijna alle plaatsen op zak.

43 reacties

 • M van Raaij

  2 weken geleden
  Hoe moet je een vuurwerkverbond handhaven als er van te voren wordt aangekondigd dat er niet wordt gehandhaafd? Dat is het grote probleem in NL. Er wordt een verbod opgelegd wat met niet of moeilijk kan handhaven. Daarnaast kondigt men aan dat er niet wordt gehandhaafd. Gevolg: het klootjesvolk gaat weer helemaal los. Dit onder het mom: "ikke-ikke en de rest kan stikke(n)".
 • Albert van der Broek

  2 weken geleden
  De wet aanpassen aan handhaafbaarheid? Dat lijkt me niet principieel en dus wel willekeurig. Noem de voorbeelden maar op van zaken die niet of moeilijk te handhaven zijn. Het zijn er enorm veel. Daar gaan we toch niet bij voorbaat al van zeggen dat het wel mag. De wet moet er zijn en dan zoveel als mogelijk handhaven. Anders kun je nooit iets aanpakken. En kun je elkaar ook niet meer ergens op aanspreken.
 • tgm beuningen

  2 weken geleden
  Moet je nu overstuur raken omdat er weinig boetes zijn uitgeschreven...? :-))
 • Hennie Brouwer

  2 weken geleden
  @Andre Eggerink: voordat je roeptoetert: Melkertbanen bestaan niet meer. Daarbij zijn de BOA's van tegenwoordig goed opgeleide handhavers. En worden beedigd door de korpschef van politie om politietaken uit te voeren. En @Gerrit Louter ze handhaven de Coronamaatregelen en de gemeente bepaalt welke regels hiervan prioriteit hebben. Heeft niets met luiigheid, winkekiertje oesten of gemak te maken maar welke opdracht ze krijgen van hogerhand van de gemeente krijgen.
 • Frans van Raaij

  2 weken geleden
  Volgens mij zijn ze in de rest van de EU niet zo soft qua straffen. Het is triest hier in pareltjesland!