Volledig scherm
Rijstoffer tijdens de plechtigheid. Foto Rolf Hensel

Boeddhistische zegen voor Royal Thai Massage in Arnhem

ARNHEM - Met een uitgebreide ceremonie voor geluk en voorspoed hebben twee boeddhistische monniken zaterdag een nieuwe Thaise massagesalon in Arnhem ingezegend.

Een takkenbos met water kwam er aan te pas om de geesten gunstig te stemmen voor de vele gasten bij de opening van Royal Thai Massage & Spa aan de Steenstraat 61, pal naast Toka Tan.

Matjes
De monniken van Buddharama Temple Netherlands uit Waalwijk legden in een hoekje van de zaak matjes uit om plek te maken voor de vele Thai en Nederlanders die deelnamen aan de plechtigheid. De verzen prevelende monniken staken kaarsen aan bij een beeld van Boeddha. Bezoekers mochten rijst komen brengen naar twee grote kommen. De deur van de massagesalon werd door de oudste monnik (87) van een keurmerk voorzien met een afbeelding van Boeddha. „We doen vaak inzegeningen van woningen, winkels en komen ook bij verjaardagen op bezoek", vertelde zijn jonge metgezel na afloop.

Buffet
Eigenaresse Rinda Nonkrathok van de nieuwe zaak, roepnaam Ploy, verzorgde met haar vriendinnen een uitgebreid Thais buffet waarvan de monniken als eerste mochten proeven.

Kalender
Bij wijze van aandenken kreeg het bezoek de kalender van de tempel mee naar huis. 'Happy new Year 2017, oftewel het jaar 2060 in de Boeddhistische jaartelling.

Volledig scherm
Concentratie bij de zege van Boedhha bij de deur van de massagesalon. © Rolf Hensel
Volledig scherm
De monniken reciteren teksten met een katoenen draad in hun handen die hen verbindt met het Boeddhabeeld in de zaak. Foto Rolf Hensel.
Volledig scherm
Concentratie tijdens de mantra's. Foto Rolf Hensel