Volledig scherm
Tijdens de Appeldag in Kotten kunnen bezoekers appels laten persen en pasteuriseren. © Annet Piek

Boek bij 50-jarig jubileum schoolblad 'De Ontmoeting'

WINTERSWIJK - Het schoolblad De Ontmoeting schetst al 50 jaar lang een beeld van de samenleving in de Winterswijkse buurtschap Kotten. Het blad komt sinds het voorjaar van 1967 vijf keer per jaar uit. Dat 50-jarige jubileum levert een boek op, uitgegeven door de Historische Kring Kotten.

Het schoolblad, een initiatief van meester Leussink, had als doel de ouders van de leerlingen te informeren. Al snel leverden ook de Kottense verenigingen artikelen aan. Hulzer Willem Wilterdink schreef voor het blad verhalen over de geschiedenis van Kotten. Ook leden van de historische kring schreven artikelen over de geschiedenis van het buurtschap.

Thema's
De geschiedenis van Kotten wordt beschreven in elf thema's, zoals economie en werk, oorlog, dagelijks leven en de middenstand. Er staat ook een verhaal in over Indiëganger Wim Konings.

De uitgave Historische Kring Kotten ontmoet de historie van Kotten in de Ontmoeting wordt zondag 6 november om 14.00 uur gepresenteerd in café Schreurs. Het boek is vanaf 7 november voor 19,50 euro te koop bij de leden van de historische kring en de boekhandels Kramer en Holders in Winterswijk.