De Duitse boer Stephan van de Sand (links) uit Niel en zijn Nederlandse collega Tom Coerwinkel uit Millingen. Zij hebben te maken met verschillende regels, maar zijn allebei bezorgd.
Volledig scherm
PREMIUM
De Duitse boer Stephan van de Sand (links) uit Niel en zijn Nederlandse collega Tom Coerwinkel uit Millingen. Zij hebben te maken met verschillende regels, maar zijn allebei bezorgd. © Bert Beelen

Boeren in grensstreek: andere regels, maar in beide landen zorgen

MILLINGEN - Tom Coerwinkel (29) en Stephan van de Sand (31) zijn twee jonge boeren aan weerszijden van de grens, die het bedrijf van hun vader en grootvader voortzetten. Ze maken zich allebei grote zorgen over de ontwikkelingen in de agrarische sector en het beleid van de regering. In Nederland en in Duitsland. ,,Over twintig jaar is de helft van de huidige boerenbedrijven gestopt”, voorspelt Coerwinkel.

1 reactie

  • Miranda Peeters

    1 maand geleden
    Je kan een bierenonderneming houden. Echter wel kleiner. Dan is er minder voor export. Kleiner bedrijf, minder kosten. Kan iemand mij uitleggen waarom dat niet mogelijk zou zijn. Iedere ondernemer moet rekening houden met wetswijzigingen/aanpassingen.