Een verzameling trekkers in Hengelo, hier voor een boerenprotest.
Volledig scherm
Een verzameling trekkers in Hengelo, hier voor een boerenprotest. © Archieffoto Marieke Amelink

Boeren opgelet: te veel betaalde accijns met terugwerkende kracht op te vragen

Veel automobilisten, transportbedrijven en boeren kijken er naar reikhalzend naar uit: op 1 april - geen grap - gaan de accijnzen op brandstof omlaag. Wat veel mensen niet weten: bedrijven kunnen al te veel betaalde accijnzen ook terugvragen. 

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Mooie, lieve Else (1990-2022) was nooit tevreden met zichzelf; ze koos zelf voor de dood
  PREMIUM
  in herinnering
  4

  Mooie, lieve Else (1990-2022) was nooit tevreden met zichzelf; ze koos zelf voor de dood

  Else Bergmans (1990-2022) was overal goed in. Dansen, kunstschaatsen, paardrijden, skiën: wat ze leerde kón ze ook. Ze was mooi, sportief en had een goed stel hersens. Maar zelf dacht ze altijd dat ze niet goed genoeg en niet mooi genoeg was, en probeerde ze steeds het perfecte plaatje te creëren. Hoewel Else eigenlijk nooit gelukkig was met zichzelf, kwam haar zelfgekozen dood als een grote schok.
  Veldhoven, Eindhoven
 3. LIVE wielrennen | Kans voor Dylan Groenewegen in sprintetappe Critérium du Dauphiné

  LIVE wielrennen | Kans voor Dylan Groenewe­gen in sprintetap­pe Critérium du Dauphiné

  De kansen voor de pure sprinters liggen zeer dun gezaaid in deze Dauphiné. Daarom zal Dylan Groenewegen de tweede etappe - die de renners voert van Monistrol-sur-Loire naar Le Coteau - hebben aangestipt om de benen eens te testen voor de Tour de France. Steven Kruijswijk is er na zijn zware val van gisteren helaas niet meer bij. Volg het koersverloop in onze livewidget. De finish wordt tussen 16.30 uur en 17.00 uur verwacht.