De koeien staan op stal bij een melkveehouder.
Volledig scherm
PREMIUM
De koeien staan op stal bij een melkveehouder. © ANP

Boeren stappen naar Europese Hof uit onvrede met fosfaatbeleid: ‘Buiten proporties’

WAGENINGEN - Nederlandse boeren stappen naar het Europese Hof uit onvrede met het Nederlandse fosfaatrechtenstelsel. Ze voelen zich gedupeerd en vinden dat Nederlandse rechters hun zaak niet goed beoordeeld hebben. 

7 reacties

 • Mattie

  1 jaar geleden
  Domme opmerking, het is gewoon hun eigendom.
 • Mar

  1 jaar geleden
  In dit mega bureaucratische land is het voor veel boeren (families) een strijd om te overleven. De overheid heeft nooit rekening gehouden met de consequenties. Ken maar weinig boeren met hebzucht. Kijk dan liever naar andere sectoren met grote graaiers!
 • Deugert

  1 jaar geleden
  Goede vraag Theo, maar zelfs de feiten maken tegenwoordig niets meer uit, het doel is gewoon boeren kapot maken en daarbij gelden geen regels of feiten.
 • Rvo

  1 jaar geleden
  Achterhoede gevecht boeren hebben nooit rekening willen houden met de consequenties voor de omgeving . Alleen de hebzucht is helaas bepalend geweest.
 • Mar

  1 jaar geleden
  De overheid had bij het het melkquotum nooit moeten afschaffen en toen ze dat toch deden hadden ze gelijk het fosfaatstelsel moeten invoeren. De overheid heeft de boeren een paar jaar in het ongewisse gelaten en gezegd zoek het maar uit. Dan moet iedereen op dat moment zelf een beslissing nemen welke koers te varen. Achteraf gaat de overheid toch weer ingrijpen met enorme gevolgen.