Boze boeren bij Omroep Gelderland, vlak voor kerst.
Volledig scherm
Boze boeren bij Omroep Gelderland, vlak voor kerst. © Gerard Burgers

Boeren strijden door tegen openbaar maken van gegevens: nu via de rechtbank

ARNHEM - Nadat boeren eerder een trekkerprotest hielden voor de deur van Omroep Gelderland, proberen ze nu via de rechter tegen te houden dat alle gegevens van boeren openbaar worden gemaakt. De boeren vrezen onder meer dat actievoerders de gegevens gaan misbruiken. 

6 reacties

 • Babette van Mierlo

  4 maanden geleden
  Het gaat om boerenbedrijven. Deze gegevens zijn openbaar en inzichtelijk. Het lijkt me dat als een bedrijf niets te verbergen heeft, er ook geen bezwaar kan zijn.
 • Anneke De Vries

  4 maanden geleden
  We kunnen dan trouwens beter de gegevens van de directie van Schiphol vrijgeven. Kunnen we hen ook direct eens vragen waarom zij zo aan het lobbyen zijn geslagen voor het rekeningrijden. Laten we het daar eens over hebben ipv de boeren weer te pesten en schofferen. Ohja, die boeren die voor ons eten zorgen, want ik heb geen moestuin met een varken erbij
 • Anneke De Vries

  4 maanden geleden
  Waarom vindt een minister dat de privacy van deze boeren openbaar gemaakt moet worden? Wat is dit voor idioterie en wat moet daarmee bereikt worden? Zo maak je hardwerkende mensen zeker tot mikpunt op heel persoonlijke basis. Op mij komt het wat ziekelijk over, maar goed
 • W. Loeffen

  4 maanden geleden
  Er wordt altijd zo geroepen over privacy gegevens. En hier wordt alles gewoon openbaar gegooid. Vreemde situatie.
 • M Snip

  4 maanden geleden
  Als gegevens van boeren openbaar gemaakt mogen worden, dan mogen ZEKER de gegevens van hoge ambtenaren, ministers en volksvertegenwoordigers openbaar gemaakt worden.