De boerderij aan de Zeggelaarsweg 3 in Lunteren, een van de boerderijen die wordt opgekocht.
Volledig scherm
PREMIUM
De boerderij aan de Zeggelaarsweg 3 in Lunteren, een van de boerderijen die wordt opgekocht. © Herman Stöver

Boeren verdwijnen voor de A15, zegen of vloek? ‘De boeren krijgen een goede prijs en het gebeurt op vrijwillige basis’

Vijf vragen overMet verbazingwekkende snelheid heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een oplossing bedacht voor de verlenging van de A15. Met het opkopen van de vergunningen van zes boerderijen kan het nieuwe stuk snelweg er toch komen. Kan dit zomaar? Vijf vragen en antwoorden.

20 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Nederland is een bijzonder land, wij zijn dicht bevolkt. Wat wij doen * hoeven de landen om ons heen niet te doen. Daar blijven ze ook het schone aardgas gebruiken.
 • Henrie Assinck

  1 jaar geleden
  Het is WEL een ordinaire goocheltruc: - met het opkopen van boeren stopt naast de stikstof uitstoot OOK de voeldselproductie. Deze wordt verplaatst naar andere delen in de wereld, maar STOPT NIET... de stikstofuitstoot blijft dus net zo groot, en zo mogelijk is deze nog groter. - door de aanleg van de A15 wordt het opgekochte stuk stikstof uitstoot OOK verbruikt door aanleg en door toenemend verkeer. - Via deze constructie is de opgekochte uitstoot via een omweg dus EXTRA...
 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  @F.H.M. Kroon het klopt het probleem wordt gewoon enkele kilometers verschoven.
 • F.H.M. Kroon

  1 jaar geleden
  ik begrijp het niet, de stikstof wordt toch alleen maar verplaatst, van knooppunt Ressen tot Velperbroekplein en verder tot in Duitsland bij de nieuwe aansluiting A12 / A15. Er komt dan toch niets bij? Veranderd alleen van bebouwde kom Arnhem (mensen) naar meer landelijk.
 • petra damme

  1 jaar geleden
  ik ken ze en hebben heeeel goed betaald gekregen maar wie gaat dat allemaal betalen de regering is maar aan het uitdelen miljoenen hier , miljoenen daar tenslotte gaat de burger er voor betalen