Boeren protesteren bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Geldermalsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren protesteren bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Geldermalsen. © William Hoogteyling

Boeren willen niet wéér te snel opgeven: ‘Acties gaan misschien wel maanden duren’

Weken achtereen boerenprotesten, het is een doembeeld voor tal van Nederlanders. Maar actievoerende boeren zijn niet van plan weer het bijltje erbij neer te leggen. 1990 is voor hen een schrikbeeld. 

20 reacties

 • J.H. Jansen

  1 maand geleden
  Dus vanaf 1990 zijn er al problemen met de boeren. Mestoverschot, melkquota, stikstof. Geen uitbreidingen meer, vergunningen intrekken. Zo snel mogelijk met de boeren in gesprek, kijken wat er mogelijk is. Niet aan de provincies overlaten. Dan blijft het nog minimaal een jaar dooretteren. In Zwitserland krijgen boeren bijv. vergoeding voor natuurbeheer. We moeten een eerlijke prijs voor hun produkten betalen. Minder export niet alleen goed voor de natuur maar ook voor de mens.
 • Gert Ramen

  1 maand geleden
  Alle steun voor de boeren tegen dat arrogante falende beleid uit Den Haag, stoppen met leveren van goederen, laat de mensen zelf de producten halen bij de boer en zet maar een betonnen muur van drie meter om de randstad. Het oosten gaat het wel redden..
 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  Wat grappig, die 'eigen voedselvoorziening'. Ruim 60% is voor de export, en intussen importeren we veevoer en boontjes uit Afrika. Het wordt leuk geframed allemaal maar dat klopt van geen kanten natuurlijk. Het is veel te ver doorgeschoten. Intussen loopt onze biodiversiteit groot gevaar en moeten we binnenkort, net als China, onze gewassen met de hand bestuiven omdat er geen insecten meer zijn. Dan valt er voor de boeren ook weinig meer te verbouwen... Dit is een heilloze weg. Stop hiermee.
 • Simon Janssen

  1 maand geleden
  Ik dacht dat de boeren het altijd zo druk hadden, mijn sympathie zijn ze in ieder geval kwijt.
 • Elbert Jansen

  1 maand geleden
  De boeren moeten meedenken in oplossingen in plaats van onze economie verder mee naar de kloten te helpen. Het merendeel zijn jongeren die er een grote rotzooi van maken en als een kip zonder kop zich misdragen. Hier help je Nederland niet mee. De bomen kunnen nu eenmaal niet tot in de hemel groeien. Al het eten wat er dezer dagen wordt vernietigd. Ze moeten zich de ogen uit de kop schamen! Voor miljoenen euro’s schade. Sympathie moet je verdienen en maar niet op deze manier.
 1. Nederland zet zich schrap voor mogelijke boerenprotesten, Schiphol en KLM: Kom met de trein

  Nederland zet zich schrap voor mogelijke boerenpro­tes­ten, Schiphol en KLM: Kom met de trein

  Luchthaven Schiphol en luchtvaartmaatschappij KLM raden reizigers die morgen een vlucht moeten pakken aan om indien mogelijk met de trein te komen. Zij doen dit met het oog op mogelijke boerenprotesten tegen de stikstofplannen van het kabinet. Boerenorganisaties hebben aangekondigd maandag het land plat te willen leggen, waarbij onder andere over acties bij Schiphol wordt gesproken. Verkeerschaos ligt op de loer.