ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Bom onder uitbreiding stallen: ‘Hele harde boodschap aan de melkveehouders’

Een flinke nieuwe domper voor melkboeren. Veehouders kunnen hun boerenbedrijf niet meer verder uitbreiden. Ook niet als ze met nieuwe milieuvriendelijke stallen de stikstofuitstoot van hun veehouderij indammen.

25 reacties

 • Will Esser

  8 maanden geleden
  @P Van Gennep Vrije markteconomie ? Boeren worden gedwongen om meer beesten te nemen alleen om te kunnen overleven . Uw reactie dat dan de prijs bij schaarste vanzelf omhoog gaat werkt niet in NL want dan wordt de melk geïmporteerd uit België of duitsland en sterft deze bedrijfstak uit . Boeren zijn best geïnteresseerd in milieuvriendelijk werken met minder stikstof uitstoot maar het msg niet kunnen dat eerst vergunning wordt afgegeven en half jaar later weer wordt afgewezen.
 • Jack

  8 maanden geleden
  Waarom meer koeien als je milieu vriendelijker kunt werken? Waarom niet gewoon milieu vriendelijker werken met het zelfde aantal, of minder. Waarom moeten wij als kikkerlandje de tweede expediteur van de wereld zijn. We moeten de boeren met respect behandelen. Andere bedrijfstakken duw je ook geen onvoorspelbare regelgeving door de strot. Maar de boeren verenigingen moeten wel een keer op de plaats gezet worden!
 • T Lamme

  9 maanden geleden
  Gelukkig hebben wij Johan Vollenbroek nog om ons in het juiste spoor te houden en zo nodig te brengen. Hopelijk is hij ook succesvol met de strijd tegen de Bio-massa centrale in Diemen. Het is vreemd dat de GL wethouder er nog aan vasthoudt.
 • E. Busch

  9 maanden geleden
  Als er recht wordt gedaan aan nodige veranderingen in de maatschappij dan staan er elke keer weer mensen op die roepen dat dit onrecht is. Ik vind dat het nodig is dat alle schreeuwers eens moeten gaan inzien dat we met de huidige manieren van produceren de wereld aan het verwoesten zijn. Ik steun alle boeren die veranderingen willen en bijdragen aan essentiele oplossingen.
 • Pieter Zeeuw

  9 maanden geleden
  Gewoon allemaal een mondkapje opzetten dan is alles opgelost. En misschien dat een avondklok voor koeien ook wel helpt.