Volledig scherm

Bon dreigt voor gevaarlijk gedrag haal- en brengouders Huissen

HUISSEN - In samenwerking met gemeentelijke boa's en de politie komt De Boemerang in Huissen in actie tegen de verkeersonveiligheid rond de basisschool. Tijdens haal- en brengtijden parkeren veel ouders de auto aan weerszijden van de school op het trottoir.

Dat is niet alleen verboden, het brengt ook de verkeersveiligheid in gevaar. „Via de website van de school en het buurtplatform wijzen we al heel lang ouders op de gevaren van hun gedrag", vertelt coördinator bovenbouw Alex Nijenhuis. "Helaas heeft dat niet tot het gewenste resultaat geleid, zodat we nu serieus actie gaan ondernemen.”

Flyers
Volgende week gaan leerlingen flyers uitdelen aan automobilisten. Complimenteuze voor automobilisten die zich goed gedragen, waarschuwende voor hardleerse ouders. Ook komen er borden met de tekst 'fout parkeren, bon riskeren'.

Op de bon
Nijenhuis: „De problemen doen zich vooral voor tijdens het brengen van de leerlingen tussen 08.15 en 08.45 uur. Na de herfstvakantie wordt de actie minder ludiek en worden hardleerse ouders daadwerkelijk op de bon geslingerd.”