Volledig scherm
De plek waar de spoortunnel in Ede wordt gebouwd. © DG

Borden voor veiligheid fietsers rond spoortunnel Ede

EDE - De gemeente Ede heeft borden geplaatst op de Zanderijweg in Ede. Ze waarschuwen automobilisten voor fietsers vanuit de nieuwe spoortunnel.

De fietsers hebben voorrang op het verkeer dat van links komt. De borden zijn geplaatst na observaties sinds de opening van de tunnel vorige maand, antwoordt het bestuur op schriftelijke vragen van raadslid Peter Jansen.

Scholieren
Het raadslid maakt zich zorgen over de veiligheid van scholieren rond de nieuwe tunnel. Ze moeten vanaf de Kerkweg aan beide zijden van het spoor extra oversteken in vergelijking met de huidige situatie. Dagelijks maken enkele duizenden scholieren gebruik van de route.

Knelpunten
Volgens het bestuur voldoet de tunnel aan alle eisen en zijn de aansluitingen 'qua voorrang logisch en eenduidig'. Op de knelpunten voor scholieren die Jansen signaleert gaat het bestuur verder niet expliciet in. Wel geeft Ede aan dat er nog een route komt die fietsers aan de noordzijde van het spoor rechtstreeks richting de Klaphekweg leidt. Wanneer die gereed zal zijn, is niet duidelijk.

Volledig scherm
De SOMA-tunnel in Ede. © Tamara Reijers