Het terrein tegen het station in Nijmegen ligt al een poos braak en dat zal voorlopig ook wel zo blijven: het bouwplan ligt voorlopig in de la, door de stijgende bouwkosten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein tegen het station in Nijmegen ligt al een poos braak en dat zal voorlopig ook wel zo blijven: het bouwplan ligt voorlopig in de la, door de stijgende bouwkosten. © Paul Rapp

Bouw in grote problemen door kosten en nieuwe wet: vrees voor terugloop in bouw nieuwe huizen

WIJCHEN - De woningbouw in Nederland loopt verder vast. Bestaande bouwprojecten worden door onzekerheid over de bouwkosten afgeblazen en het aantal nieuwe bouwvergunningen loopt terug door personeelstekorten en nieuwe regelgeving.

7 reacties

 • M Reuvers

  1 maand geleden
  gejah, het gezonde verstand moet weer de wereld in, en ja minder mensen zou inderdaad moeten. Gaat echter niet gebeuren, wat nodig is is afscheid nemen van dit waanzinnige apparaat van luxe en decadentie. Ook zou 1 salaris weer voldoende moeten zijn om een gezin van te kunnen onderhouden. Ook een basis inkomen zou helpen. Maar politiek gezien is de waarheid niet te verkopen, toch zal dit uiteindelijk moeten om geen natte voeten te krijgen met zijn allen.
 • gejah nijman

  1 maand geleden
  en ik roep al jaren schaf nu de kinderbijslag af voor het 3e kind. Dan is de financiële prikkel weg voor die mega gezinnen. Er moeten gewoon weer minder mensen op de wereld zijn. En wij moeten niet zo belachelijk veel nieuwe spullen kopen als het oude nog goed is. En helaas, een woning is niet meer betaalbaar voor een jongere.
 • Mar Leentjes

  1 maand geleden
  Mensen hebben om allerlei reden steeds meer ruimte nodig. In onze straat wonen veel alleenwonenden, ouderen dan wel gescheiden mensen. In een (koop)gezinswoning, ooit gebouwd voor een compleet gezin. Volkomen begrijpelijk dat je blijft wonen in je vertrouwde buurt, maar aan de andere kant: hier kun je niet tegenop bouwen. In 15 jaar tijd gaat het om een tiental huizen waar nu nog maar 1 bewoner woont, waar eerst twee of meer mensen woonden. Onze straat is vast geen uitzondering...
 • petra damme

  1 maand geleden
  oei dit gaat helemaal verkeerd. Te kort aan personeel? Misschien is niet de loonsverhoging naar politie,onderwijs en andere ambtenaren. Misschien geen voorang aan asielzoekers en is goed gaan kijken en snel wie er echt recht hebben om te blijven . ik denk dat meeste wel klaar zijn met deze kabinet. Ze willen een bemiddelaar aanstellen voor de boeren, ik denk dat ze meer moeten aanstellen voor de bevolking. Dit gaat verkeerd hier
 • Henk Houwers

  1 maand geleden
  De mens is de motor achter de wet van Murphy als eindresultaat van de opeenstapeling van wetten in een poging het probleem voortkomend uit de ene wet met een volgende wet te ondervangen. Alles gebaseerd op het neo- liberalisme en de wederzijdse bevruchting van kapitalisme en communisme. De wereld is van god los en eindelijk verlicht en we gaan elkaar in totale chaos de tent uitvechten. Eens met Jan van Lent en Hans Jacobs.