Volledig scherm
De Ireneschool. © Herman Stöver

Bouw nieuwe Ireneschool in Wageningen start in 2017

WAGENINGEN - Stapje voor stapje komt een nieuwe Ireneschool dichterbij.Deze week hebben de gemeente Wageningen en de Woningstichting een overeenkomst getekend die de nieuwbouw mogelijk moet maken.

Daarnaast zijn er ook handtekeningen gezet om 36 woningen op het terrein van de Ireneschool te bouwen.

Zomer 2017
De nieuwe Ireneschool verrijst 100 meter van de huidige, uit 1953 stammende, school. Daar staat nu nog de Westerhofschool. Die wordt gesloopt, waarna op dat terrein de nieuwe basisschool wordt gebouwd. Naar verwachting start de sloop begin volgend jaar.

Het schoolgebouw staat overigens nu al leeg. Zoals de zaken er nu voorstaan start de bouw van de nieuwe Ireneschool na de zomervakantie in 2017. Een jaar later moeten de kinderen terecht kunnen in hun nieuwe schoolgebouw.

Sociale huur
Als dit deel van het plan is uitgevoerd, volgt de sloop van de huidige Ireneschool, die staat op de hoek van de Gravinnestraat en de Rooseveltweg. Vervolgens start de bouw van 12 eengezinswoningen en 24 appartementen. Die zijn allemaal in de categorie sociale huur. Naar verwachting is dit bouwplan in het tweede kwartaal van 2020 afgerond.