Volledig scherm
Het thema is Hollywood. Waan je als een ster op de filmset. © De Gelderlander

Bouwdorp in Bemmel van start op nieuwe locatie

BEMMEL - Bouwdorp Bemmel is maandag van start gegaan met ongeveer 280 deelnemers.Die werken aan een soort filmdecor vanwege het thema Hollywood. Ze doen dat voor het eerst op een veld aan de Sportlaan.

De afgelopen twee jaar verrees het bouwdorp op het Marktplein, midden in het centrum. Maar daar moest het volgens voorzitter Patrick Zweers verdwijnen. Omwonenden klaagden over overlast door alle evenementen die daar plaatsvinden.

„Toen is besloten dat alleen evenementen die langer bestaan dan drie jaar mochten blijven." Eerder verdween het bouwdorp al bij sportpark Ressen, omdat het Rijnwaalpad nu over het terrein loopt.

Waarom in de herfst?
Het bouwdorp in Bemmel vindt in de herfst plaats omdat het niet gelijktijdig met andere dorpen kan worden gehouden, legt Zweers uit. „De gemeente kan materialen als bouwhekken en containers immers maar op een plek tegelijk neerzetten. Midden in de zomer had nog wel gekund, maar dan heb je het risico dat niemand kan."

Meer deelnemers dan ooit
Met 280 deelnemers heeft het bouwdorp meer belangstellenden dan vorig jaar, volgens Zweers omdat er intensiever geflyerd is. Daarnaast zijn tot en met donderdag in totaal 118 vrijwilligers in touw. Op het terrein zijn 28 hutten gebouwd.

Volledig scherm
In totaal zijn 118 vrijwilligers in touw in vier dagen tijd. © De Gelderlander
Volledig scherm
Op het nieuwe terrein wordt aan 28 hutten gewerkt. © De Gelderlander