De wijk Enka in Ede, waar veel Randstedelingen naar toe zijn getrokken.
Volledig scherm
PREMIUM
De wijk Enka in Ede, waar veel Randstedelingen naar toe zijn getrokken. © Herman Stöver

Bouwen in het oosten is goedkoper en dus zegt provincie: Bouw hier, niet in de Randstad

ARNHEM - Er moeten vooral meer huizen gebouwd worden in het oosten van het land, niet in de Randstad. Dat zeggen de provinciebesturen van Gelderland en Overijssel, nu uit nieuw onderzoek blijkt dat huizen bouwen hier voor de overheid veel goedkoper is. Wat Gelderland betreft komen er meer woontorens in Arnhem, Nijmegen en Ede. 

28 reacties

 • Johann Janssen

  2 weken geleden
  @Els Weber-van Dreuten dat vinden wij in het oosten niet belangrijk. wij wensen normaal en snel via een logische route naar Rotterdam te kunnen rijden zonder eerst naar Arnhem en omgeving te moeten. dus eigenbelang van Arnhem gaat voor landsbelang. jij zou de geschiedenis over deze weg eens moeten bestuderen.
 • Rik Janssen

  2 weken geleden
  Begin eerst met iedereen die zijn tuin tot walhalla van steen omtovert in een flat te zetten ipv een rijwoning. Daarna klimaat redden zodat het midden oosten en Afrika niet weg brand en hier heen hoeft te komen. Owja dan moeten wij alleen wel minder spulletjes willen en onze welvaart iets beter verdelen over de wereld en niet alleen in Nederland.
 • Anneke Dijk

  2 weken geleden
  Wat vreemd, in Friesland, Groningen, Drente , Overijssel is veel meer ruimte om te bouwen.
 • erik roelofs

  2 weken geleden
  Bouw voorArnhem ten westen van Schuytgraaf. Weliswaar nu nog grond van gem. OverBetuwe, maar Provincie kan de lange strook tot aan de A50 prima aan Arnhem gunnen. Is n gebied met vooral landbouwgrond en weinig natuurhistorische waarden. Direct bij A50, goed voor de kernen Driel en Elst. En trek de noordkant vd Rijn tot die A50 dan ook bik Arnhem. Linkservan, Renkum naar Wageningen. Ruimte zat in dit deel vd Overbetuwe en passend bij Arnhem Zuid met winkelcentra, NS station en Int.. School
 • Els Weber-van Dreuten

  2 weken geleden
  Doortrekken van de A15 naar de A12 is om de stad Arnhem te ontlasten van vrachtverkeer dat via de A12 naar Duitsland gaat. Heeft NIETS met Twente te maken.