De wijk Enka in Ede, waar veel Randstedelingen naar toe zijn getrokken.
Volledig scherm
PREMIUM
De wijk Enka in Ede, waar veel Randstedelingen naar toe zijn getrokken. © Herman Stöver

Bouwen in het oosten is goedkoper en dus zegt provincie: Bouw hier, niet in de Randstad

ARNHEM - Er moeten vooral meer huizen gebouwd worden in het oosten van het land, niet in de Randstad. Dat zeggen de provinciebesturen van Gelderland en Overijssel, nu uit nieuw onderzoek blijkt dat huizen bouwen hier voor de overheid veel goedkoper is. Wat Gelderland betreft komen er meer woontorens in Arnhem, Nijmegen en Ede. 

27 reacties

 • Johann Janssen

  6 maanden geleden
  @Els Weber-van Dreuten dat vinden wij in het oosten niet belangrijk. wij wensen normaal en snel via een logische route naar Rotterdam te kunnen rijden zonder eerst naar Arnhem en omgeving te moeten. dus eigenbelang van Arnhem gaat voor landsbelang. jij zou de geschiedenis over deze weg eens moeten bestuderen.
 • Rik Janssen

  6 maanden geleden
  Begin eerst met iedereen die zijn tuin tot walhalla van steen omtovert in een flat te zetten ipv een rijwoning. Daarna klimaat redden zodat het midden oosten en Afrika niet weg brand en hier heen hoeft te komen. Owja dan moeten wij alleen wel minder spulletjes willen en onze welvaart iets beter verdelen over de wereld en niet alleen in Nederland.
 • erik roelofs

  6 maanden geleden
  Bouw voorArnhem ten westen van Schuytgraaf. Weliswaar nu nog grond van gem. OverBetuwe, maar Provincie kan de lange strook tot aan de A50 prima aan Arnhem gunnen. Is n gebied met vooral landbouwgrond en weinig natuurhistorische waarden. Direct bij A50, goed voor de kernen Driel en Elst. En trek de noordkant vd Rijn tot die A50 dan ook bik Arnhem. Linkservan, Renkum naar Wageningen. Ruimte zat in dit deel vd Overbetuwe en passend bij Arnhem Zuid met winkelcentra, NS station en Int.. School
 • Els Weber-van Dreuten

  6 maanden geleden
  Doortrekken van de A15 naar de A12 is om de stad Arnhem te ontlasten van vrachtverkeer dat via de A12 naar Duitsland gaat. Heeft NIETS met Twente te maken.
 • P Roos

  6 maanden geleden
  Nee, dit zal nooit meer ophouden - niet zolang er niet gesproken kan worden over de oorzaak van die groeiende vraag: 560.000 eerste-generatie-immigranten sinds 2010, plus een afgeleide groei met 300.000 tweede-generatie-immigranten. Waarom weigert de politiek dat thema openlijk te bespreken? Dit bericht geeft een inkijkje: het is een wedstrijdje bestuurlijk vérpissen, ze willen allemaal de grootste zijn, en wat de burgers vinden interesseert ze geen bal.
 1. LIVE | De Jonge belooft 60-plussers nog dit jaar een prik, groot deel reizigers uit Zuid-Afrika uit quarantaine
  Coronavirus

  LIVE | De Jonge belooft 60-plus­sers nog dit jaar een prik, groot deel reizigers uit Zuid-Afri­ka uit quarantai­ne

  Nederland blijft een van de grootste brandhaarden voor het coronavirus in Europa en kleurt daarom ook de komende week volledig donkerrood op de Europese kaart van coronagevallen. Donkerrood is de hoogste waarschuwingskleur. Het is de derde week op rij dat alle twaalf provincies op het hoogste niveau staan op de kaart van de Europese gezondheidsdienst ECDC. Die maakt elke week zo’n kaart. Vandaag komt de zestigste editie uit. Lees hier ons laatste liveblog terug.