Boeren dreigen met protest.
Volledig scherm
Boeren dreigen met protest. © Eigen foto

Boze boeren dreigen met actie als bank en industrie doorgaan met plan voor bouw huizen op landbouwgrond

SINT HUBERT - Een plan van onder meer melkfabriek FrieslandCampina, veevoerbedrijf ForFarmers, de Rabobank en slachterij Vion om jaarlijks boerengrond op te kopen voor onder meer woningbouw, moet voor het einde van de week zijn ingetrokken. Zo niet, dan komen de boeren in opstand. 

23 reacties

 • Jan den Tien

  6 dagen geleden
  Zolang de grond is verkregen voor eerlijke prijs en met gezamenlijke instemming lijkt het me best een goed plan.
 • B. Bakker

  1 week geleden
  Wees trots op onze Boeren, en al die nieuwbouw plannen het zal wel weer. Maar blijf van de boeren bedrijven af. Sloop Tata Steel daar is een vernietigend rapport van en eerlijk bewijs dat het super slecht is. Snap niet dat het bedrijf nog open is in 2021 om kots misselijk van te worden. zieke mensen kinderen die hersen beschadiging oplopen maar dat mag wel? Onbegrijpelijk Regeren is halveren echt dom Tata Steel moet je volledig slopen S Kaag Beter dan halveren. of met een roestige auto regeren
 • Marcel Rijkers

  2 weken geleden
  Mattie, je slaat de plank volledig mis, FDF heeft samen in het landbouw collectief zeer goede voorstellen gedaan, maar lnv schoof dat allemaal aan de kant en dus kregen we regelgeving die de gezondheid van de dieren sterk in gevaar bracht… deze zijn uiteindelijk na heel veel actie ingetrokken door lnv omdat alle deskundigen de boeren gelijk gaven!!
 • Carel van ‘t Zand

  2 weken geleden
  Idioot plan. Meer huizen en meer wegen betekent weer veel meer vervuiling en meer uitstoot. Dat kleine beetje ‘extra natuur’ dat men ‘creëert’ zal het nooit compenseren. De grond kan beter aan jonge boeren gegeven worden. Boeren en natuur kunnen prima samen, dat bewijzen bio- en biodynamische boeren elke dag. 20% minder opbrengst is daarbij geen groot offer, er wordt nu door overvloed evenveel voedsel verspilt.
 • Charles de Wit

  2 weken geleden
  G Calen U spant het paard achter de wagen; de partijen (want niet alleen de fvd deed dat, alle populisten deden er aan mee) gingen pas er iets van vinden toen het acties waren die veel publiciteit genereerden. Derry is niet voor niks weggejaagd door de boeren toen hij opeens zijn giechel liet zien op het Malieveld. Verder hebben heel veel partijen drie letters als afkorting, dus voor de onwetenden is het misschien beter om gewoon man en paard te noemen.