Volledig scherm
Een impressie van plan 'De Melkfabriek'. Illustratie: Studioninedots/Studiospacious/BPD

BPD wil zo snel mogelijk aan de slag met 'De Melkfabriek'

ARNHEM - Gebiedsontwikkelaar BPD wil het voormalige Coberco-terrein aan de voet van de John Frostbrug in Arnhem zo snel mogelijk omvormen tot een duurzame en autoluwe stadswijk met 280 woningen en ruimte voor een foodmarket, horeca, cultuur, een stadsbrouwerij en andere bedrijvigheid.

Herbert Bosch van BPD, dat het complex koopt van Koninklijke FrieslandCampina, staat te trappelen om aan de slag te gaan. „Een planning is er nog niet, maar we willen zo snel mogelijk beginnen.” Ideeën om in de tussentijd al activiteiten te organiseren worden door BPD enthousiast omarmd, aldus Bosch.

Voorkeur
Verantwoordelijk wethouder Ron König is verguld dat BPD de nieuwe eigenaar is. „Het plan van die partij had onze voorkeur”, laat hij weten. Er waren in totaal vijftien bedrijven in de race voor het voormalige Coberco-terrein. Ook König is blij dat het complex een nieuwe kans krijgt.

Leeg
Het complex werd in 2000 verkocht aan AM, Ballast Nedam en Arcadis. Twee jaar later sloot de fabriek, maar het lukte maar niet de herontwikkeling van de grond te tillen. Daarop werd het terrein in 2015 terugverkocht aan FrieslandCampina.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo VVV-VenloVVV
EINDE
3-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ExcelsiorEXC
EINDE
3-3
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo VitesseVIT
EINDE
1-1
ADO Den HaagADO
away logo